HerstacostadionHerstacostadion

09-01-2016: NAC Breda - KV Kortrijk

NAC komt te kort

09/01/2016

NAC Breda heeft de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp in Bosschenhoofd niet weten te winnen. Tegen KV Kortrijk werd geëxperimenteerd met de opstelling, maar de Belgische opponent was daar niet van onder de indruk. Het werd in het Herstaco Stadion uiteindelijk 2-4, na een ruststand van 1-4.

NAC begon aan de wedstrijd met Grad Damen en Divine Naah op het middenveld en Vlatko Lazic als linksbuiten. Het vertrouwen van de Bredanaren kreeg echter direct een tik te verwerken, toen Kortrijk al na tien minuten een 0-2 voorsprong nam. Al bij de eerste de beste Belgische aanval verdween de bal achter Jelle ten Rouwelaar, toen Lukas van Eendo voor de Belgen raak kopte. Stijn de Smet verdubbelde zeven minuten later de voorsprong vanaf elf meter.

Penalties bleken in de eerste helft sowieso een hot item. De dienstdoende scheidsrechter wees na de 0-2 bijna twintig minuten later opnieuw gedecideerd naar de stip, toen Divine Naah na een splijtende pass van Grad Damen ondersteboven werd gelopen. Kevin Brands benutte de knal van de stip. Ook Kortrijk kreeg de eerste helft nog een penalty toegewezen na een lichte charge van de geelzwarte verdedigingslinie. Deze werd verzilverd door Gigot (1-3).

NAC kon er in de eerste acte weinig tegenover zetten, alhoewel het via een mooie aanval nog in de gelegenheid kwam de aansluitingstreffer te maken. Naah raakte van dichtbij en voor open doel echter de lat. Toen even later de 1-4 achter Ten Rouwelaar viel, was de tijd voor trainer Marinus Dijkhuizen definitief gekomen om omzettingen te maken.

Omzettingen in de rust (onder andere Stam en Suk kwamen het veld in) zorgden voor een heel ander spelbeeld in de tweede helft. NAC wist meer grip te krijgen op de Belgen en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Ook de Belgen wachtten echter hun kansen af, waardoor er een duel met veel doelpuntrijke kansen ontspon. De Belgische Attobrah kon hier even na rust bijna van profiteren, maar oog in oog met Ten Rouwelaar faalde hij opzichtig. Suk bleef aan de andere kant van het veld wel kalm, toen hij door een splijtende pass van Uros Matic voor de keeper van de Zuiderburen werd gezet: 2-4.

In de resterende minuten waren er mooie kansen voor Suk en Verbeek, maar ook voor Attobrah van Kortrijk. Zij deelden in de laatste minuten allemaal hetzelfde vizier, want alle schoten gingen voorlangs het doel van de tegenpartij. Hierdoor veranderde de score niet meer. 

NAC Breda heeft genoten van het trainingskamp in het Herstaco Stadion in Roosendaal!